Tingkatkan traffic anda di sini

Jana Pendapatan Di Sini

Wednesday, 31 July 2013

How To Do Social Bookmarking For SEO?


Social Bookmarking in SEO
SEO companies and firms charge dollars for professional SEO services to their clients and the clients pays them happily because they get effective results. Why these people pay dollars to the company if they can learn SEO themselves by reading online tutorials and practicing on them? The reason behind this is that if perfect Search Engine Optimization can build up your blog ranking then over and bad SEO can ruin your blog completely. That’s why it’s a better option to invest some money on your blog optimization. This investment will give you multiple times of benefits and your online business will grow. These companies works on many strategies to optimize a website to bring it at top in major search engines and today in this post I’ll discuss about one of the best SEO strategies that is Social Bookmarking which comes under Off Page SEO.
Most of the newbie bloggers who start learning SEO from reading online tutorials exclude this strategy from their SEO plans because of the following reasons.
  1. They don’t aware with Social Bookmarking.
  2. They don’t have proper knowledge of how to do it for SEO.
  3. They feel it as a waste of time to submit links on various social bookmarking sites.
Whatever the reason but we should not ignore Social Bookmarking for better blog optimization. Today in this post we will discuss about what is Social Bookmarking, how it works in SEO and what are its benefits.

What is Social Bookmarking?

Social bookmarking is a way to bookmark our favorite web pages online to read them anytime and anywhere if we are connected with the internet.

Why Social Bookmarking Comes?

When we surf the internet for the information, we bookmarked some web pages in our browser so that we can read them later without surfing the internet again.
But because of any reason if our browser get crashed or our system get formatted or if we are not at the front of that computer where we save our bookmark then we can’t access them.
We have to again surf the internet to search those pages. To overcome this issue social bookmarking comes. Now we can use our bookmarks easily from any location using any computer which is connected by the internet.

How Social Bookmarking Helps in SEO?

The web pages we bookmarked at social bookmarking sites is considered as a quality backlink in the eyes of search engines.
And we all know that the quality backlinks helps us to increase blog traffic and Google Page Rank. That’s why SEO professionals include SB in their search engine optimization practices.

How to do Social Bookmarking for SEO?

Doing SB is not a tough job. Everyone can do it after learning how to do it.
First you have to collect a list of top social bookmarking sites so that you can easily start your work on them. You can use this Social Bookmarking List to start the process.
Once you are ready with the list, follow below steps to do SB.
In this tutorial I’m taking an example of a very famous SB site i.e StumbleUpon.com
  1. Go to www.StumbleUpon.com.
  2. Create an account or you can also log in with your facebook account.
  3. Now click on the little drop down arrow along with your username at the top right corner and choose Add a Page.
  4. add a page
  5. Now fill a simple form with the appropriate information about your web page like web page address, category, tags etc and click on Add This Page button.
  6. add this page
  7. You are done!
Note: Don’t start submitting your links in social bookmarking sites after reading this tutorial.
The submission should be in a proper way so that you blog always get free from any SEO penalties because I have already said that wrong SEO can ruin your blog ranking.
There are lot of things which we should keep in mind during submission. I will cover this topic in detail in my next tutorial. So be in touch with me to learn how to do social bookmark effectively. Thanks for your patience!

230 banduan lolos dalam serangan Taleban atas penjara

PESHAWAR: Anggota kumpulan Taleban bersenjatakan mortar dan bom tangan telah menyerang sebuah penjara di barat laut Pakistan, menyebabkan 230 banduan melarikan diri, termasuk militan, selepas berlaku pertempuran dengan pasukan keselamatan.
Sekurang-kurangnya 12 orang termasuk empat anggota polis terbunuh, sementara tujuh lagi cedera dalam serangan nekad yang dilakukan oleh militan yang berpakaian seragam polis itu lewat malam kelmarin.
"Sejumlah 243 banduan meloloskan diri, (tetapi) enam daripada mereka kemudian ditangkap," kata seorang pegawai pemerintah kanan, Encik Mushtaq Jadoon, kepada sebuah saluran televisyen swasta ARY News, sambil menambah bahawa "30 daripada banduan yang melarikan diri itu adalah anggota kumpulan militan tegar".
Serangan itu disasarkan terhadap Penjara Pusat di Dera Ismail Khan, sebuah bandat di wilayah Khyber Pakhtunkhwa, dekat wilayah sedang bergolak yang bersempadankan Afghanistan di mana para militan Taleban dan mereka yang dikaitkan dengan Al-Qaeda bergerak aktif.
Seorang pegawai keselamatan berkata penjara itu boleh memuatkan sehingga 5,000 banduan termasuk kira-kira 300 militan yang terbabit dalam serangan ke atas pasukan keselamatan dan pembunuhan sektarian.
Encik Jadoon berkata penyerang itu telah menanam berdozen-dozen alat letupan dekat penjara tersebut dan 14 daripadanya telah dimatikan sejauh ini.
"Polis dan agensi penguatkuasa undang-undang lain sedang sibuk membersihkan penjara itu," kata beliau, sambil menambah bahawa pihak berkuasa telah menguatkuasakan perintah berkurung di bandar berkenaan dan meminta para penduduknya supaya berada dalam rumah.

10 Judul Artikel Yang Banyak di Cari Search Engine


Kali ini saya mencoba untuk berposting Tutorial Blog yang sudah lama tidak lanjutkan..hehe
Judul Artikel sangat berpengaruh besar dalam menentukan posisi dan hasil pencarian di suatu search engine,misalnya saja google,yahoo,bing,dll.
maka dari itu pembuatan judul artikel pun di buat sedemikian rupa agar artikel tersebut banyak di cari oleh pengunjung search Engine.
Berikut ini lah beberapa judul artikel yang banyak di cari Search engine:

1. Cara .....(apapun yang ingin anda tulis)
2. Rahsia ......Untuk (apapun yang ingin anda tulis)

3. Cara Mudah Untuk ......(apapun yang ingin anda tulis)
4. Yang Harus Menghindari Untuk .....(apapun yang ingin anda tulis)
5. Pelajari Cara .....(apapun yang ingin anda tulis)
6. Panduan Untuk ....(apapun yang ingin anda tulis)
7. 6 Cara Ampuh Untuk ....(apapun yang ingin anda tulis)
8. Cara Gila Untuk ....(apapun yang ingin anda tulis)
9. Apakah Anda Membuat Kesalahan Saat ini ....(apapun yang ingin anda tulis)
10. 4 Kesalahan Anda Tidak Ingin Membuat Ketika ....(apapun yang ingin anda tulis)

itu lah beberapa tips tutorial blog 10 Judul Artikel Yang Banyak di Cari Search Engine kali ini.
Terima kasih.

Tuesday, 30 July 2013

Fandi kena pecat?

epan
Terkini


Apakah status jurulatih Johor Darul Takzim, Fandi Ahmad, sekarang? Satu laporan menyatakan beliau telah dipecat dari pasukan Harimau Selatan itu menyusuli berita tentang rancangan pasukan tersebut ingin mendapatkan jurulatih dari Sepanyol, Cesar Ferrando Jiminez

Monday, 29 July 2013

Berita Dunia

 
RAKYAT Singapura akan menerima bayaran tunai baucar cukai barangan dan perkhidmatan (GST) mereka Khamis depan.
Seramai 1.4 juta warga Singapura akan menerima bayaran itu secara automatik dalam akaun bank atau menerusi cek.
Kebanyakan warga Singapura akan menerima bayaran itu secara automatik tetapi ada segelintir yang tidak menerimanya secara automatik kerana belum pernah mendaftar bagi meraih bayaran pemerintah sebelum ini.
Mereka ini yang mendaftar sebelum 16 Julai lalu (secara online) dan sebelum 12 Julai lalu (di balai rakyat) akan menerima bayaran itu bersama warga Singapura lain.
Mereka yang mendaftar selepas tarikh-tarikh ini akan memperolehinya selepas 1 Ogos. Warga Singapura mempunyai sehingga 31 Disember untuk mendaftar.
Baucar GST atau GSTV ialah sebahagian daripada habuan yang diberikan kepada warga Singapura di bawah Belanjawan 2013.
Bayaran GSTV merangkumi:
  • GSTV - Tunai iaitu bayaran tunai sebanyak $100 hingga $250 itu diberikan kepada warga yang berpendapatan tidak lebih $24,000 setahun dan tinggal di rumah yang nilai tahunannya kurang $21,000.
  • GSTV - Medisave iaitu Bayaran Medisave antara $150 dan $450 bagi warga berusia 65 ke atas dan tinggal di rumah yang nilai tahunannya kurang $21,000.
  • GSTV- U-Save iaitu bayaran rebat antara $45 dan $65 bagi semua isi rumah HDB.
Selain itu, satu bayaran tambahan juga diberikan bagi ketiga-tiga kategori GSTV ini. Sebagai contoh, warga Singapura yang layak menerima Baucar GST $250 akan menerima tambahan $250 lagi.
Di samping itu, semua warga Singapura berusia 45 ke atas juga akan menerima tokokan $200 kepada akaun Medisave mereka.
Baucar dan tokokan itu bertujuan membantu warga Singapura mengharungi kos sara hidup lebih tinggi, menurut Kementerian Kewangan (MOF).
Rebat U-Save juga akan diberikan setiap suku tahun iaitu pada Julai, Oktober, Januari dan April. Ia akan ditolak secara automatik daripada bil masing-masing.
Keseluruhannya, pemerintah memperuntukkan $1.2 bilion bagi baucar dan bayaran tambahan itu.
Maklumat lanjut boleh didapati dengan melungsuri laman www.gstvoucher.gov.sg.

Sunday, 28 July 2013

Pelajar cederakan dua beradik dengan mercun diburu


KUALA TERENGGANU - Polis kini memburu dua pelajar tingkatan lima di Besut kerana disyaki membaling mercun kepada dua kanak-kanak di kampung Gong Manok, Besut Rabu lepas.
Kejadian pada pukul 9.20 malam itu menyebabkan dua beradik berusia tiga dan tujuh tahun itu cedera di bahagian mata, paha dan kaki kanan.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner K. Manohanaran berkata, dua pelajar yang menaiki motosikal membaling mercun itu ketika dua beradik berkenaan bersama dua lagi abang mereka bermain basikal di halaman rumah mereka. sambung..

Saturday, 27 July 2013

KIsah Lucu: Cita-cita Tinggi


Cuti semester bagi murid-murid sekolah bagi sebuah sekolah yang berada di luar Bandar telah tamat tempohnya. Sekumpulan murid-murid pintar dari kelas 3 Ceria dengan cerianya memulakan kelas pertama dengan Cikgu Fery.

Seperti kebiasaan pada awal kelas cikgu ingin menyematkan semangat belajar dalam diri pelajar dengan bertanyakan cita-cita mereka.

Satu persatu pelajar dengan bersemangat menjawab.

Farid : Saya ingin jadi Doktor.

Cikgu Fery : Bagus….nanti cikgu boleh dapatkan rawatan percuma.

Ikhwan : Saya ingin jadi petani moden.

Cikgu Fery : Lagi bagus….nanti hantarkan bekalan sayur percuma ke rumah cikgu.


Cikgguuuuu!!!.Sahut seorang murid bernama Sharil dari meja belakang…


Cikgu Fery : Yer saya….

Shahril : Cita-cita dorang tak mencabar la cikgu…cita-cita saya ingin pecahkan rekod dunia..saya ingin menjadi orang pertama menjejaki kaki ke planet matahari.

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

Cikgu Fery : Saya rasa cita-cita awk tu akan menyebabkan awak dapat menetapkan tarikh mati awak la….kan planet matahari tu panas... terbakar la kaki awak tu…tengok macam petang ni la, panaskan…tapi ni jaraknya masih jauh..

Semua pelajar tengok Sharil…

Shahril : Ala…cikgu ni… cikgu…ingat saya ni bodoh sangat ke, saya tahu la matahari tu panas…tapi saya bercadang nak pergi malam…malam kan sejuk..macam semalam sejuk je…..

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

p/s : Anak muda sekarang ni memag tak boleh diduga.

Check Pertama dari Nuffnang

Salam semua.
Tak disangka jugak setelah beberapa lama menulis blog, akhirnya membuahkan hasil. Betul kata orang usaha tangga kejayaan. Hasil pada beberapa bulan lepas mencecah RM50.30...dah di bank in di RHB..Terima kasih Nuffnang Sekarang pun nampak kemajuan dari 2 blog sekarang dah mencecah 22 blog yang saya cipta.. Alhamdulilah sekarang dah banyak 'masyuk'.... kita tunggu bulan depan.. dan lihat berapa yang saya akan dapat.. insyallah...